Follow Sony Srbija

Kandida Hofer nagrađena za izuzetan doprinos fotografiji na Sony World Photography Awards 2018

Press release   •   Feb 15, 2018 13:52 -12

Muzej Luvr u Parizu XXI 2005.

Umetnici će priznanje biti uručeno na ceremoniji u Londonu 19. aprila 2018. godine, dok će radovi po njenom izboru biti predstavljeni u okviru izložbe Sony World Photography Awards 2018 u galerijskom prostoru Somerset House u Londonu od 20. aprila do 6. maja. Na izložbi će se naći tri najznačajnija dela Kandide Hofer - „Muzej Luvr u Parizu XXI“ (2005), „Muzej Ermitaž u Sankt Peterburgu VIII” (2014) i „Biblioteka Triniti koledža u Dablinu I” (2004) - koja će biti pozajmljena iz galerije lepih umetnosti Ben Braun u Londonu.

Osećam se veoma počastvovano. Nadam se da će оvо doprineti daljem razbijanju barijera između fotografije i umetnosti u percepciji javnosti", rekla je Kandida Hofer o nagradi i predstojećoj izložbi.

Nemačka umetnica Kandida Hofer jedna je od vodećih svetskih savremenih fotografa. Poznata je po preciznoj metodologiji i tehnici, a njen međunarodno priznat rad često poprima oblik fotografije velikog formata u boji. Njeni moćni portreti velikih, praznih enterijera deo su najvećih zbirki širom sveta i izloženi su u vodećim međunarodnim muzejima.

Prethodni dobitnici nagrade za izuzetan doprinos fotografiji su Mari Elen Mark, Iv Arnold, Brus Dejvidson, Eliot Ervit i Martin Par.

Radovi Kandide Hofer naći će se među više od 600 inspirativnih fotografija koje su pristigle na Sony World Photography Awards 2018, jedno od vodećih svetskih takmičenja u oblasti fotografije. Majk Trou, bivši urednik fotografije britanskog izdanja časopisa Vogue, zadužen je za izbor fotografija koje će biti prikazane na izložbi. Pokrivajući širok spektar žanrova: od arhitekture, pejzaža, ulične fotografije, divljih životinja, portreta i putopisne fotografije, radovi koji su se našli u užem izboru pružiće publici pravi uvid u fotografske trendove koji su obeležili proteklu godinu.

Izuzetna je privilegija uručiti ovu nagradu tako važnoj umetnici koja probija granice u svojoj profesiji. Zadovoljstvo je posmatrati Kandidin rad, tehnički savršen i prelepo intenzivan”, izjavio je Skot Grej, izvršni direktor Svetske organizacije za fotografiju.

Fotografije koje su ušle u uži izbor Sony World Photography Awards 2018 biće objavljene u sredu, 28. februara. Pobednici će biti proglašeni 19. aprila 2018.

Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.