Follow Sony Srbija

Novi Sony α7 III fotoaparat - najmodernije tehnologije snimanja u kompaktnom paketu

Press release   •   Mar 06, 2018 12:17 -12

Sony α7 III (ILCE-7M3)

Jedinstvena inovacija kompanije Sony na polju senzora slike je u prvom planu modela α7 III zahvaljujući potpuno novom pozadinskom osvetljenju Exmor R CMOS senzora izvanredne rezolucije 24,2 megapiksela sa povećanom osetljivošću i impresivnim dinamičkim opsegom od 15 stopa pri niskoj osetljivosti.

Kombinujući ovaj senzor sa različitim impresivnim funkcijama, uključujući ekstremnu AF pokrivenost od 93%, brzo snimanje do 10 kadrova[i] u sekundi, sa mehaničkim zatvaračem ili tihim snimanjem[ii], raznovrsne 4K[iii] mogućnosti snimanja i još mnogo toga, kompanija Sony je stvorila novu alatku koja različitim stvaraocima, od entuzijasta do profesionalaca, pruža mogućnost za snimanje sadržaja na nove i različite načine nego što je to ranije bilo moguće.

Spektakularan kvalitet slike punog kadra

Novorazvijeno pozadinsko osvetljenje senzora Exmor R CMOS rezolucije 24,2 megapiksela je upareno sa prednjim LSI čipom koji efektno udvostručuje brzinu čitanja senzora slike, kao i sa unapređenim BIONZ X™ procesorom koji povećava brzinu obrade za približno1,8 puta u odnosu na model α7 II. Ove moćne komponente zajedno omogućavaju velike brzine fotografisanja, kao i impresivan ISO opseg od 100 - 51200 (koji se može proširiti na ISO 50 - 204800 za fotografije)i ukupnopoboljšanje u kvalitetu slike od 1.5 stopa[iv]. Fotoaparat takođe ima i masivni dinamički opseg od 15 stopa pri postavkama niske osetljivosti,obezbeđujući izvanredne ukupne performanse u svim podešavanjima i u svim uslovima snimanja, sa značajnim unapređenjem preciznih reprodukcija tonova kože i živopisnih boja u prirodi.

Novi model punog formata ima mogućnost snimanja u 14-bitnom RAW formatu, čak i pri snimanju u nečujnom ili kontinuiranom režimu, a na raspolaganju mu je i sistem stabilizacije slike po pet osa koji omogućavaunapređenje brzine okidača od 5.0koraka[v].

Značajna unapređenja AF brzine i performansi

Inovativni novi fotoaparat punog formata bez ogledala α7 III poseduje nivo performansi AF koji je u velikoj meri poboljšan u odnosu na α7 II, uključujući dodatne 4D FOCUS ™ mogućnosti. Novi fotoaparat pokriven je AF detekcijom kontrasta od 425 tačaka, usklađenim sa fokusnim AF-sistemom detekcije fokusne ravni zasićene sa 693 tačaka, nasleđenih od prethodnog α9 modela. Ovaj inovativni AF sistem pokriva približno 93% okvira, što osigurava pouzdano fokusiranje i praćenje čak i predmeta koji su najzahtevniji za snimanje.

Odziv i AF praćenje su takođe značajno poboljšani kod novog fotoaparata, sa skoro dva puta većom brzinom fokusiranja pri slabom osvetljenju i dva puta većom brzinom praćenja u odnosu na prethodni model, kao posledica bržeg očitavanja senzora slike. Ovo omogućava da složeni i nepredvidljivi pokreti budu uhvaćeni sa većom preciznošću.

Prepoznatljiva Eye AF funkcija je takođe dostupna, pa čak i u AF-C režimu, što je izuzetno korisno kod fotografisanja objekata u pokretu, koji gledaju nadole ili su na neki način zaklonjeni. Ona takođe funkcioniše kad se α7 III koristi sa Sony objektivima A-mount sa opcionim LA-EA3 adapterom[vi]. Dodatna poboljšanja u fleksibilnosti fokusiranja uključuju dodavanje višestrukog selektora ili džojstika za brzo pomeranje fokusnih tačaka, dodavanje mogućnosti fokusiranja na dodir, AF dostupnost u režimu povećanja fokusa, kao i dugmeta “AF On” i još mnogo toga.

Brzina za hvatanje svakog odlučujućeg trenutka

Novi α7 III je opremljen ažuriranim sistemom za obradu slike koji mu omogućava snimanje u punom formatu rezolucije do 10 megapiksela sa kontinuiranim, preciznim AF/AE praćenjem do 177 standardnih slika u JPEG formatu, 89 komprimiranih slika ili 40 nekomprimiranih u RAW formatu[vii]. Ovaj režim velike brzine je dostupan pomoću mehaničkog zatvarača ili snimanja u sasvim tihom režimu, što doprinosi izuzetnoj fleksibilnosti fotoaparata. Ovaj model može snimati neprekidno do 8 kadrova u sekundi u režimu prikaza uživo uz minimalno zaostajanje u tražilu ili LCD ekranu.

Kao dodatna pogodnost, tokom snimanja velikog broja fotografija na memorijsku karticu, mogu da se koriste mnoge funkcije fotoaparata, uključujući stavke „Fn“ (funkcija) i „Meni", reprodukcija fotografije, kao i nekoliko drugih menija i parametara, uključujući ocenjivanje i druge funkcije koje olakšavaju sortiranje slika na lokaciji.

Pored toga, ukoliko je u okruženju u kome se snima prisutno fluorescentno ili veštačko osvetljenje, korisnicima je na raspolaganju funkcija Anti-flicker[viii] koja omogućava modelu α7 IIIda automatski detektuje frekvenciju osvetljenja i potrebno vreme zatvarača da umanji taj efekat na fotografije, čime se omogućava smanjenje bilo koje ekspozicije ili anomalije boja koje se mogu pojaviti na vrhu i dnu fotografija snimljenih pri velikim brzinama.

Snimanje 4K video materijala

Novi model α7 III je istovremeno i odlična kamera koja nudi mogućnosti snimanja 4K (3840x2160 piksela) video materijala duž celog opsega senzora. U režimu snimanja, uređaj koristi puno očitavanje piksela bez spajanja piksela kako bi prikupio oko 2,4 puta[ix] količinu podataka potrebnih za 4K filmove, oversemplovao ih i proizveo 4K snimke visokog kvaliteta, izuzetnih detalja i dubine.

Fotoaparat α7 III odlikuje i tehnologija HLG (Hybrid Log-Gamma)[x], koja podržava trenutni HDRtokrada,omogućavajućipovezivanjesa HDR (HLG) kompatibilnim televizorima za uživanje u predivnim i realističnim 4K HDR fotografijama. Dodatno, S-Log2 i S-Log3 su dostupni za povećano profilisanje fleksibilnosti boja, kao i Zebra funkcija, Gamma Display asistencija pri snimanju i proksi zapis. Takođe, ovaj model odlikuje i snimanje u Full HD formatu pri brzini od 120fps do 100Mbps, pa su mogući i pregled i eventualno montiranje materijala u 4x ili 5x usporeniji snimak u Full HD rezoluciji sa AF praćenjem.

Unapređeni dizajn, prilagođen profesionalcima

Novi Sony fotoaparat sa punim kadrom opremljen je brojnim unapređenim funkcijama koje su prvi put primenjene na modelima α9 i α7R III. Poseduje slotove za dual kartice, uključujući jedan koji podržava UHS-II memorijsku karticu. Korisnicima su na raspolaganju razne mogućnosti za čuvanje sadržajana svakoj od kartica, uključujući odvojeno snimanje u JPEG i RAW formatu, odvojeno snimanje fotografija i video materijala, relay snimanje i još mnogo toga. Trajanje baterije je takođe značajno produženo - sa CIPA merenjem do 710 snimaka po punjenju. Uređaj se može pohvaliti i Sony baterijom NP-FZ100 Z serije, koja ima približno 2,2 puta veći kapacitet od NP-FW50 iz serije W koja se koristi u modelu α7 II.

Novi fotoaparat poseduje funkciju My Menu koja dozvoljava registrovanje do 30 postavki menija za trenutnu upotrebu. Korisnici takođe mogu zvezdicom obeležiti fotografije pomoću kontrole za lakšu reprodukciju i kasniji pregled, kao i da urede prva tri karaktera svih datoteka za fotografije. Pored toga, postoji ukupno 81 funkcija koje se mogu dodeliti 11 prilagođenim dugmadima, a kamera je otporna na prašinu i vlagu[xi].

Model α7 III odlikuje i XGA OLED Tru-Finder™ tražilo, visoke rezolucije i kontrasta, koje se brzo pokreće, sa približno 2.3 miliona tačaka za izuzetno preciznu i živopisnu reprodukciju detalja.Podešavanja kvaliteta ekrana Standard ili High takođe su dostupna i za tražilo i za monitor. Takođe je u mogućnosti da bez problema prenese datoteke na smartfon, tablet, računar ili FTP server preko Wi-Fi®, dok takođe nudi SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) USB Tipe-C ™ Terminal za povećanu fleksibilnost u napajanju i veću brzinu prenosa slike prilikom okidanja.

Novina kod α7 III fotoaparata je softverski paket pod nazivom Imaging Edge koji proširuje kreativne mogućnosti čitavog procesa snimanja ― od prethodne obrade do post-procesuiranja. Imaging Edge obezbeđuje tri PC aplikacije pod nazivom Remote, Viewer i Edit, dostupne za besplatno preuzimanje, koje podržavaju daljinsko snimanje u realnom vremenu i razvoj RAW formata.U najnovijoj verziji 1.1 unapređena je brzina prenosa podataka za oko 10%[xii] za daljinsko snimanje sa računara (PC tether snimanje), kao i približno 65%[xiii] poboljšanje brzine odziva za uređivanje slika u RAW formatu.

Novi α7 III je kompatibilan i sa širokim spektrom dodatne opreme za Sony E-mount objektiv, uključujući BC-KZ1 punjač baterija i VG-C3EM vertikalno držanje.

Novi α7 III će se u Evropi isporučivati u martu 2018. godine po ceni od oko 2.090 evra (samo telo) ili 2.290 evra u kompletu sa objektivom SEL2870.

Ekskluzivne priče i uzbudljivi novi sadržaji zabeleženi novim α7 III fotoaparatom, kao i ostalim Sony uređajima mogu se naći na sajtu www.alphauniverse.com, u Sony Foto galeriji i Sony Camera Channel na sajtu You Tube.

[i]U kontinuiranom režimu snimanja „Hi +“. Maksimalni fps zavisi od podešavanja kamere.

[ii]Moguća pojava distorzija kod objekata koji se brzo kreću.

[iii]Za snimanje u XAVC S formatu neophodna je kartica SDHC/SDXC klase 10 ili više. Za snimanje pri brzini od 100 Mbps, neophodna je kartica UHS speed class 3 i više.

[iv]U poređenju sa α7 II, na osnovu Sony testova.

[v]Prema CIPA standardima. Stabilizacija podrhtavanja samo po horizontalnoj i vertikalnoj osi. Planar T* FE 50mm F1.4 ZA objektiv. Ugašena duga ekspozicija NR.

[vi]Samo uz SSM ili SAM objektive. Sa LA-EA3 adapterom za montažu. AF sistem za detekciju faze nije podržan za snimanje filmova. AF-C se može koristiti samo kada je odabran AF sistem za detekciju faze, ali fokus je fiksiran na prvom kadru.

[vii]Kontinuirani "Hi +" režim.Potrebna je SDXC memorijska kartica kompatibilna sa UHS-II, na osnovu Sony testova.

[viii]Otkriveno je treperenje od samo 100 i 120 Hz. Brzina snimanja u kontinuiranom režimu se može smanjiti. Snimanje bez treperenja nije dostupno u tihom režimu snimanja, BULB ekspoziciji ili tokom snimanja filma.

[ix]Frame rate od 24p.

[x]Priključite ovaj proizvod na HDR (HLG) kompatibilni Sony TV pomoću USB kabla pri prikazivanju HDR (HLG) filmova.

[xi]Nije garantovano da je 100% otporna na prašinu i vlagu.

[xii]Brzina prenosa je merena na više slika pomoću uređajaα 7R III, SuperSpeed USB (USB 3.1 Gen 1) i u nekomprimiranom RAWformatu (L: 7952 x 5304) iu JPEG Extra fine formatu.

[xiii]Izmereno sledećom konfiguracijom: Procesor CPU Intel® Core™ i7-6700 od 3.40GHz, Memorija 8GB, OS Windows® 7 Professional i nekomprimirani RAW format (α7R III L: 7952 x 5304)

Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/

Attached Files

Word document

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.