Follow Sony Srbija

Sony predstavlja novi daljinski upravljač sa Bluetooth® bežičnom tehnologijom

Press release   •   May 05, 2019 23:58 -12

Kompanija Sony predstavila je novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) koji pomoću Bluetooth bežične tehnologije predstavlja pouzdano i brzo rešenje za entuzijaste koji žele da precizno kontrolišu svoj fotoaparat[i] tokom fotografisanja pejzaža, kao i za arhitektonsku fotografiju, astrofotografiju, fotografiju u pokretu, grupne portrete i drugo.

Novi model bežičnog daljinskog upravljača (RMT-P1BT) radi pomoću Bluetooth veze, pa nema potrebe da se žicama, kablovima ili prijemnicima direktno povezuje sa fotoaparatom. Daljinski upravljač ima izuzetno brz odziv, sa daljinskim okidanjem u trajanju od otprilike 0,05 sekundi[ii], što omogućava da se okidač otpusti vrlo precizno. Tu je i LED lampica koja ukazuje na status fotoaparata bljeskom ili kontinuiranim svetlom. Takođe, daljinski upravljač je dizajniran tako da je otporan na prašinu i vlagu[iii], kao i niske i visoke temperature[iv], što omogućava pouzdanost u različitim okruženjima i vremenskim uslovima.

Da bi se povećala kontrola nad funkcijama fotoaparata, novi RMT-P1BT bežični daljinski upravljač ima dugmad za ručno zadržavanje fokusa pri njegovim suptilnim promenama, odnosno daljinski prilagođeno dugme C1[v] koje se može podesiti u skladu sa potrebama korisnika. Takođe poseduje dugme Start/Stop za snimanje filmova i kontrolu nad funkcijom zumiranja ili digitalnog zumiranja, što ga čini idealnim dodatkom za daljinsko snimanje filmova. Za fotografe koji više vole fotografisanje u režimu ekspozicije „Bulb“, daljinski upravljač se može podesiti da otvara i zatvara okidač odgovarajućim klikom na glavno dugme i pritom nema potrebe za pritiskanjem i zadržavanjem dugmeta tokom vremena ekspozicije.

Cena i dostupnost

RMT-P1BT bežični daljinski upravljač u Evropi biće u prodaji od aprila po ceni od oko 75 evra.

Raznovrsne ekskluzivne priče, video zapisi i uzbudljivi novi sadržaji snimljeni najnovijim fotoaparatima i drugim Sony Alpha™ proizvodima mogu se naći na linku: https://www.sony.rs/. Evropski centar kompanije Sony za fotografije dostupan je na 22 jezika i sadrži novosti o proizvodima, takmičenjima, kao i ažuriranu listu događaja kompanije Sony u svakoj zemlji.

[i]Potrebno je ažuriranje sistemskog softvera. Za detalje i informacije o kompatibilnosti fotoaparata pogledajte stranicu kompanije Sony https://www.sony.rs/.

[ii]Na osnovu internog testa. Okidanje varira u zavisnosti od situacije.

[iii]Ne garantuje se 100% otpornost na prašinu i vlagu.

[iv]Radna temperatura je 14 ℉ do 122 ℉. Takođe, pogledajte radnu temperaturu fotoaparata.

[v]Funkcija se mora prethodno podesiti u meniju fotoaparata.

Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/

Comments (0)

Add comment

Comment

By submitting the comment you agree that your personal data will be processed according to Mynewsdesk's Privacy Policy.